Fasad & Gipsputsning

Fasadputsning

Vi är ett företag specialiserat på fasadrenovering i Stockholm, med en omfattande erfarenhet av att återskapa fasaders skönhet och hälsa. Vår långa erfarenhet har gett oss en djup förståelse för fasadrenoveringens process. När det gäller att återställa fasadputsens forna glans finns det inga enkla lösningar. Specialmontage i Stockholm AB strävar alltid efter att erbjuda de optimala förutsättningarna för att säkerställa en fulländad finish på din putsade fasad. Dessutom tillhandahåller vi våra kunder professionella hantverkstjänster som är direkt inriktade på förbättringen av putsade fasader. 

Stockholm har en lång historik av fasadputs. Många av stadens fasader som är klädda med fasadputs uppvisar en kombination av äldre puts-material och tekniker. Att blanda äldre och nyare material, som kanske inte ens är kompatibla, är sällan en optimal lösning och kan resultera i bristfälliga fasadrenoveringar som kräver omarbetning inom bara några få år. När man närmar sig en fasadrenovering är det avgörande att noggrant undersöka det befintliga puts-materialet som kommer att användas. Det har förekommit fall där tidigare renoveringar av fasader har använt helt olämpliga material som inte alls harmonierar. Detta påverkar tydligt den kommande fasadrenoveringen och påverkar både den valda metoden och färgen eller ytputsen.

 

Få en kostnadsfri offert idag! 

Gipsputsning

Gipsputs är verkligen ett mångsidigt material när det kommer till behandling av väggar. Det är ett material som är både smidigt att jobba med och otroligt flexibelt i sin användning. Möjligheten att applicera skikt som kan anpassa sig till ytan är en av dess styrkor, och det är även möjligt att bygga upp lager med en tjocklek på upp till 60 mm, särskilt lämpligt för exempelvis väggar. Dessutom har användningen av gipsputs en förmåga att minimera risken för krympsprickor som ibland kan uppstå när materialet torkar.

Vad som gör gipsputs ännu mer imponerande är dess förmåga att vara anpassningsbar och flexibel under appliceringen, samtidigt som det uppnår en imponerande hårdhet efter torkning. Ett särskilt användningsområde där gipsputs verkligen utmärker sig är på ytor med komplexa former, såsom svängda väggar, valv eller stuckaturer som kräver antingen restaurering eller förbättring.

Vid reparation av skador på varierande underlag, såsom lättbetong, traditionell betong och gips, har gipsputs visat sig vara en högst effektiv lösning. Putsen integreras harmoniskt med underlaget och resulterar i en slät och visuellt tilltalande yta.

Användningen av gipsputs sträcker sig över olika ändamål, från nybyggnation till renovering, och kan appliceras på en mångfald av underlag. Förutom sina många praktiska fördelar är gipsputs också ett material som är skonsamt för miljön, helt fritt från utsläpp av skadliga ämnen. Det är en flexibel lösning som passar lika bra i privata hem som i offentliga och kommersiella utrymmen.

Hos oss finner du det skickliga hantverket och erfarenheten som krävs för att leverera utmärkta resultat med gipsputs. Vår expertis bygger på omfattande erfarenhet av renoveringsprojekt på äldre byggnader, där höga krav på resultat och utförande har varit normen. Vi har den nödvändiga kunskapen när det gäller att strategiskt genomföra gipsputsning för att uppnå en perfekt yta utan synliga skarvar eller ojämnheter.

Varmt välkommen att kontakta oss för att få en individuell offert angående gipsputsning i Stockholm!